Website Translator

Translations by Google is provided for convenience and is not verified contextually. Please refer to original for accuracy.

Moja narudžba
Dobar tek želi vam dobartek.hr

Tvoja je narudžba prazna.

Uživajte u fast foodu bez grižnje savjesti uz hit recepte Male kuće

Od sada iz Male kuće možete i naručiti online, samo na dobartek.hr!

Uživajte u fast foodu bez grižnje savjesti uz hit recepte Male kuće

Većina će pod pojmom fast fooda zamisliti nešto što se jede na brzaka, nešto s puno kalorija, prilično nekvalitetno.

I pritom lako mogu pogriješiti, jer se iza pojma brze hrane može skriti vrhunska i svježa namirnica, s nutritivnim pravilnim omjerom sastojaka.

A kada smo već kod njih, pravac je "Mala kuća", fast food na Zenti.

- Drago nam je da smo postali nezaobilazna adresa pripadnika svih generacija, od ljudi koji nam dolaze ujutro na marendu, onih što kod nas uzimaju ručak ili večeru, ljubitelja dobre spize s grilla ili pizza, do brojnih splitskih sportaša koji su naši česti gosti. Drago mi je kako su uvidjeli da se naoko fast food hrana može pretvoriti u vrhunsku zdravu namirnicu - kaže Filip Cvrlje, vlasnik "Male kuće", navodeći nas da zavirimo u jelovnik i pokušamo otkriti zašto su tako posebni na splitskoj gastronomskoj sceni.

Možda po piletini, friškoj, kalorijski laganoj, koju u "Maloj kući" obvezno prethodno mariniraju po svojoj recepturi. Piletina je njihov forte, i toliko je hvaljena da osim u tortilje ulazi i u pizze.

"Mala kuća" ima nekoliko vrsta tortilla, od kebaba, za vegetarijance, sa škampima, šnicelom, lignjama, mexico… Ali ono što ih čini posebnim je 27 raznoraznih priloga koji se mogu sklapati i miješati do mile volje.

- Imamo je čak i s našim kikiriki namazom, ili s četiri vrste sira. Volimo ljudima dati preporuku, pa im recimo uz kikiriki namaz sugeriramo kukuruz, salatu i pome. Uz tortillu kebab idu blagi ili ljuti umak, a predlažemo i salatu, te feta sir. Oni se najbolje slažu. Splićani uz to rado naručuju jogurt. A specijalitet su nam i american te gurmanski burger koji dolaze uz pancetu, sireve, salatu i hambi namaz.

Raznolikost u ponudi umaka je proizišla iz želje da budemo korak naprijed, a kada se to veže uz urednost u pripremi, te vrhunsku, svježu namirnicu, onda nije čudo da se stekne vjerna klijentela – veli Filip, otkrivajući nam i novinu, minimalistički, i u vatreno crvenim detaljima, njihovom zaštitnom znaku, uređeni prostor pizzerije, tik do prvotnog objekta "Male kuće". Mala kuća Split

I opet iznenađenje, koje se krije u 57 pizza, od one "Dobro jutro" s kojom može početi dan, do specijaliteta "Male kuće" s piletinom, sirom, i dodacima. "Dobro jutro" se radi od domaćeg tijesta s dodatkom razmućenih jaja, sira i maslina, a tu je i u Splitu jedinstvena Nutella, s namazom od nutelle i bombona skitlles.

- Pizzerija je naš korak naprijed, i opet smo s njom išli k podizanju razine usluge. A u tome nam pomaže naš vrhunski majstor od priprave pizze, Joško Ivanović, majstor sa 16-godišnjim iskustvom, koji je zadužen i za svježi kruh, lepinje, tortille.

Kao i kod sendviča i tortilla, ponosni smo na činjenicu da smo mjesto u kojem sportaši ili osobe s određenim režimom prehrane mogu pojesti izbalansirani obrok. I uz vrhunsku kvalitetu ponude i usluge. I ne stajemo na tome, novine, ali u kvalitetnom smislu su uvijek dobrodošle – kaže Cvrlje.

Vlasnik "Male kuće" je želio, kaže, ponuditi američki tip usluge, sve na jednom mjestu, pa je uz dva gastronomska odjela odmah do njih otvorio i tobacco shop. Pa dok se čeka narudžba, taman se stigne malo prošvrljati i po dućanu s nizom sitnica, darova, što je naišlo na odličan odjek među ljudima, posebice strancima.

Ne trebamo ni govoriti da iz "Male kuće" možete naručiti u online u tri klika mišom - samo na dobartek.hr:)

Tanja Šimundić Bendić (Slobodna Dalmacija), foto: Duje Klarić / CROPIX

Pizza "Mala kuća"

Pizza Mala kuća Split

Tijesto (za dvije osobe):

  • 300 g brašna
  • 2 žlice soli
  • 1,5 dl tople vode
  • 1 žlica šećera
  • malo oštrog brašna
  • 2 žlice ulja

Za nadjev:

  • 0,03 l pelata
  • 200 g marinirane piletine
  • 150 g gauda sira
  • svježa salata
  • 8 cherry rajčica

Umak:

  • pola čašice tekućeg jogurta
  • sol, papar, češnjak, peršin

Marinada:
Malo suncokretova ulja, sol, lovor, malo chillija, vegeta, ružmarin

Priprema:
Tijesto zamiješati i razvaljati na oštrom brašnu. Piletinu tri sata držati u marinadi, isjeći na komadiće, ispeći na žaru. Na razvučeno tijesto staviti pelate i piletinu, zapeći na 360 stupnjeva tri do četiri minute. Pokriti piletinom, staviti salatu i i rajčice i poslužiti uz umak, a po želji dodati rezanu kapulu.

Pizza "Biftek"

Pizza Biftek Mala kuća Split

Tijesto, isto kao i kod pizze "Mala kuća".

Nadjev:

  • 200 g bifteka
  • 150 g gauda sira
  • 0,03 l pelata

Priprema: 
Biftek isjeckati na komadiće, posuti njima tijesto na kojem su prethodno stavljeni pelati i naribana gauda. Zapeći tri do četiri minute na 360 stupnjeva

 

Tortille

Tortille Mala kuća Split

Sastojci:

  • 200 g marinirane piletine
  • umak od kikirikija

Priprema:
Gotovi kikiriki namaz rastopiti u mikrovalnoj ili u toploj vodi, dodati malo masla, tri žličice limunova soka, dobro promiješati na vatri i ostaviti da se ohladi.

Mariniranu piletinu izrezati na komadiće, ispeći na grillu, staviti u tortillu prethodno namazanu kikiriki umakom. Poslužiti s kukuruzom, salatom, i eventualno naribanom gaudom.

18.3.2016. 21:37:59
0 Moja narudžba
Pregledaj
Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo korištenja stranice dobartek.hr. Nastavkom pregledavanja stranice dobartek.hr prihvaćaš korištenje kolačića. Saznaj više.