Website Translator

Translations by Google is provided for convenience and is not verified contextually. Please refer to original for accuracy.

Moja narudžba
Dobar tek želi vam dobartek.hr

Tvoja je narudžba prazna.

Sretan nam dobartekov Dan juhe!

Nakon tuluma sa sendvičima, odlučili smo današnji dan posvetiti juhama. Ipak je zima uzela maha, a juha je, bila ona rjeđa ili gušća, uz deku, čaj, partnera ili partnericu idealna saveznica u borbi protiv hladnoće.

Sretan nam dobartekov Dan juhe!

Ovo toplo i naoko jednostavno jelo budi sva naša osjetila, grije nas, krijepi, podsjeća na nedjeljne ručkove, obitelj i vječno bakino i mamino „pojedi nešto na žlicu”. Zato ti danas, ali i za cijeli ovaj vikend, dajemo domaću zadaću. Počasti se juhom i, onako kako priliči, proslavi dobartekov Dan juhe i prodrmaj svoja osjetila!

U osmišljavanju zadatka pomogao nam je i popularni karlovački food bloger Hrvoje Stojanov koji se na Instagramu krije pod imenom Opet gladni. On nam je kazao da je njemu juha nezaobilazan dio dnevnog jelovnika, a kad smo ga pitali da nam da nam oda neki od njegovih savršenih recepata, k’o iz topa ispalio je juhu od mrkve.

U ovom je slučaju idealno odmah se primiti posla pa nemoj preskočiti zadatak jer ćeš ga sigurno riješiti bez problema. U prijevodu, obilježi Dan juhe te na dobartek.hr naruči svoju porciju ili se poigraj s Hrvojevim receptom. Mi ti savjetujemo i jedno i drugo. ;)

Naruči dostavu ručka na dobartek.hr

Juha od mrkve za četiri osobe:

Sastojci:

  • 5 mrkvi srednje veličine
  • glavica luka
  • krumpir
  • dvije žlice vrhnja za kuhanje
  • maslac (ili ulje)
  • voda
  • sol
  • papar

Priprema:
Luk sitno nasjeckati i popržiti ga na maslacu ili ulju dok ne omekša. Mrkvu narezati na tanje kolutiće, posoliti, popapriti te staviti na luk i miješati na laganoj vatri oko 2 minute. Nakon toga, dodati 250 ml vode na sitno nasjeckani krumpir te poklopljeno kuhati dok povrće ne omekša. Kada se mrkva i krumpir skuhaju, kutlačom izvaditi većinu vode u kojoj se kuhalo povrće i staviti u posudu sa strane. Mrkvu i krumpir staviti u mikser ili napraviti kremu štapnim mikserom. Dobivenu kremu vratiti u lonac u kojem se sve kuhalo, dodati vodu u kojoj se kuhalo povrće te još otprilike 100 ml vode i dvije žlice vrhnja za kuhanje. Sve skupa kuhati još par minuta stalno miješajući. Popapriti i na posluženu juhu dodati vrhnja.
„Ako je sve napravljeno po receptu, juha će biti malo gušća, no to i je čar ove jednostavne, a zdrave delicije”, kaže nam autor recepta Hrvoje Stojanov.

Besplatna dostava ručka na dobartek.hr

Ako ipak nemaš vremena ili volje i želje za kuhanjem,neke od najboljih juha u dostavi naruči na dobartek.hr iz ovih restorana: UpCafé, Green House, Health In, ST Spiza, Restoran Pizzeria Pinjur, Arborio, Restoran Zvone, Restoran Coccolo.

20.1.2020. 16:11:06
0 Moja narudžba
Pregledaj
Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo korištenja stranice dobartek.hr. Nastavkom pregledavanja stranice dobartek.hr prihvaćaš korištenje kolačića. Saznaj više.