Website Translator

Translations by Google is provided for convenience and is not verified contextually. Please refer to original for accuracy.

Moja narudžba
Dobar tek želi vam dobartek.hr

Tvoja je narudžba prazna.

Usta su mala, ali gutaju brda

Trošite li u kuhinji više nego što biste trebali?

Usta su mala, ali gutaju brda

U današnjem ćemo članku najaviti temu o kojoj će u budućnosti još biti riječi, a to je štedljivost.

U nadolazećim ćemo vam mjesecima predstaviti brojne načine da za malo kuna, minuta i truda dobijete puno ukusne i kvalitetne hrane. Uvijek ćemo se, naravno, truditi da naše savjete mogu slijediti svi, pa makar prvi put stupili nogom u kuhinju. Iskusnijim ćemo gurmanima također imati što za reći, ne samo korisno, nego, nadamo se, i zabavno.

Legendarna autorica "Dalmatinske Kuhinje" Dika Marjanović - Radica u predgovoru svoje "Praktične Kuharice" iz 1944. ističe da "kuhinja može mnogo potrošiti, a još više zaštedjeti."

U našem čarobnom svijetu budućnosti važemo utrošak i vremena i truda, a ne samo kuna, pa tako naručujemo gotova jela, pričamo s ljudima na drugom kraju svijeta, i tko zna što sve ne. Misao koju smo citirali i dalje je itekako istinita, kao i arbanaška poslovica iz naslova, međutim mi ćemo ipak uzimati u obzir i brzinu i jednostavnost pripreme, povrh financijskih ušteda.

Ako zaista uživate u svježem toplom kruhu, s nestrpljenjem očekujte iduće članke, jer ćemo vas naučiti kako napraviti hrskavo, mirisno savršenstvo, a pritom vam mogu pomoći i najmlađi, pa i predškolske dobi. Pazite što vam govorimo! Još malo pa ćete se čuditi svima koji u supermarketima kupuju kruh treće kategorije, a troše više od vas.

Tjestenina je praktična i lako dostupna namirnica, prikladna za teža zimska jela, a i za lagane ljetne zalogajčiće. Čitav kilogram košta manje od 10 kuna, a priprema je prebrza i prejednostavna. Dok se kuha, kratko popržite češnjak na maslinovom ulju ili maslacu, dodajte malo začinskih trava po želji, nastružite malo najtvrđeg, najpikantnijeg sira kojeg imate, i eto sjajnog predjela! A umak ste počeli raditi kad se voda već grijala u loncu.

Ostatci od lijepog komada mesa kojim ste počastili društvo sutradan postaju suho zlato, kao i kosti, kao i tekućina u kojoj se peklo.

Odlomljeni tvrdi donji dijelovi šparoga - priznajte da ste ih dosad bacali! Ima se, može se.

Tikvice svih boja i oblika mogu imati glavnu ulogu, a i sjajno popratiti, primjerice, namirnice iz prethodna dva primjera. (Savjet: uvijek birajte najmanje.)

Možda mislite da su deserti skupi i zahtjevni za pripremu? Vidjet ćete da ćemo vas razuvjeriti. Spektakularne flambirane banane, egzotične voćne salate, palačinke francuskih princeza, kolači bez ikakvog pečenja bilo čega...

Nemate iskustva + imate nas = nemate problema!

Takve kulinarske uspjehe valja proslaviti. Zato ćemo se pobrinuti i da vam grla ne ostanu suha. Bit će riječi o koktelima, pa i bezalkoholnima, o odabiru vina, o napitcima na bazi mlijeka, jogurta - proguglajte "mango lassi". Nema na čemu ;)

Kako nije isprazna fraza da smo tu zbog vas, javite nam se pa će sigurno doći na red i omiljeni vam sastojci, recepti, ili odgovori na vaša pitanja!

Do čitanja i dobar tek!

10.2.2016. 15:44:11
0 Moja narudžba
Pregledaj
Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo korištenja stranice dobartek.hr. Nastavkom pregledavanja stranice dobartek.hr prihvaćaš korištenje kolačića. Saznaj više.