Website Translator

Translations by Google is provided for convenience and is not verified contextually. Please refer to original for accuracy.

Moja narudžba
Dobar tek želi vam dobartek.hr

Tvoja je narudžba prazna.

#OstaniDoma uz super aktivnosti

Nadamo se da smo potkrijepili svačije žanrovske ukuse i da ti, koliko je god moguće, uljepšavamo i kratimo ove dane u kojima je najvažnije ostati doma.

#OstaniDoma uz super aktivnosti

Nažalost, situacija s koronavirusom u zemlji i izvan nje i dalje ne jenjava, a u moru loših vijesti trudimo se bar te malo nasmijati i zabaviti. Nadamo se da nam to ide od ruke, a kako smo i obećali, i dalje ćemo plasirati zabavan sadržaj i ideje za skratiti vrijeme doma u ovom razdoblju. Osim žanrovskih ukusa i preferencija, nadamo se da na našoj platformi i dalje pronalaziš točno ono što ti se jede, biraš online plaćanje i beskontaktnu dostavu iz najdražih restorana.

Opet ćemo naglasiti da nam nije uloga da ti dežuramo nad glavom govoreći što smiješ i ne smiješ i što da radiš, ali ono što te molimo jest da, ako možeš, ostaneš unutar svojih zidova i tako pomogneš spriječiti potencijalno širenje ovog dosadnog virusa. Nadamo se da će mu put oko svijeta što prije dosaditi, a dok zajedno čekamo da se ukrca na svoj zadnji let, donosimo ti popis kućnih zanimacija. Nakon filmova i serija, osmislili smo popis kućanskih poslova, društvenih igara i svega što možeš raditi sad kad imaš nešto više vremena na raspolaganju.

Očisti sobu

Nažalost (ili nasreću!), sada je idealno vrijeme da se riješiš svega suvišnog u svojoj sobi: stare odjeće i one koju ni ne nosiš, papira, praznih bočica parfema, kozmetike i svega što inače ne koristiš. Samo sve razvrstaš u kutije ili vreće i odložiš prema pravilima. Ono što je još uvijek upotrebljivo, lijepo spremi u neku vreću i, kad sve ovo prođe, proslijedi nekome kome je to potrebno. Isto tako, redovito briši prašinu i mijenjaj posteljinu kako bi ti sve bilo čisto. Vjeruj nam, prodisat ćeš! 

Sredi ormar

Kao što smo i napisali − baci sve što je staro i puknuto, a ono što ti je dosadilo i još je upotrebljivo ostavi za nekoga kome će dobro doći. Zaboravi na nostalgiju i sentimentalnu vrijednost. Pa vrijeme je da se riješiš majice od bivše/ bivšeg! 

Dezinficiraj površine

Dok čekaš besplatnu beskontaktnu dostavu ili ne znaš što ćeš raditi, dezinficiraj površine. Nismo kao Jadranka, ali imamo i mi svoje čarobne recepte. U posudi ili lavoru pomiješaj vodu, ocat, čisti alkohol i limunov sok. Možeš ubaciti i neko omiljeno eterično ulje ili grančice ružmarina, ako ih imaš pri ruci (jer nije vrijeme za ići u berbu). Pripremi krpu, namoči je u ovoj mješavini i očisti površine. Ne brini, neće se širiti neugodan miris. Ovo je odličan saveznik u borbi protiv provalnika, pljačkaša, korone, ali i jačih virusa!

Tu su još i brojne kućne aktivnosti poput čišćenja kupaonice, peglanja i pranja odjeće i svih ostalih dobro nam poznatih poslova. Sve ih znaš i sigurno marljivo obavljaš pa te nećemo gnjaviti posebnim popisom. 

Ali zato evo još nekih ideja kako provoditi vrijeme.

Nauči nešto novo

Ajme, da mi je znati govoriti talijanski, njemački, francuski… Ajme, da mi je znati osnove digitalnog marketinga, dizajna, računarstva ili neki programski jezik. Evo, i ti znaš odgovor na ovo! Sad je idealno vrijeme za naučiti nešto novo. Od besplatnih tečajeva do jezičnih instrukcija na YouTubeu ili drugim kanalima, na raspolaganju ti je zbilja široka paleta aktivnosti. Zacrtaj si bar jedan sat dnevno za učenje novih stvari.

Ostani u formi

Ili postani u formi! Kako bilo, bezbroj je vježbi koje možeš izvoditi u stanu ili kući. I to bez rekvizita. Ako su ti baš potrebni, a nemaš ih, pogledaj što je sve oko tebe što može zamijeniti utege. Recimo, ova netom napunjena vreća odjeće?

Naruči beskontaktnu dostavu ili kuhaj

Nauči nešto novo pripremati, napravi neki novi kolač ili, ako radiš od doma ili imaš druge stvari kojima se moraš posvetiti, naruči doručak, ručak ili večeru na dobartek.hr, odaberi online plaćanje i beskontaktnu dostavu.  

Čitaj dobartek.hr blog i prati naše društvene mreže

Ovdje ćeš naići na svašta zanimljivo: od recepata do raznih životnih savjeta. Svega se nađe, vidjet ćeš. I, nadamo se, uživati! Jer #UživajOffline nama je još uvijek maksima, ali u ovom razdoblju ipak dajemo prednost sad već dobrom starom #OstaniDoma.

Romantična večera

Ako si u karanteni s voljenom osobom, organizirajte romantičnu večeru. Skinite dobartek.hr aplikaciju i naručite beskontaktnu dostavu. U ponudi ćete pronaći i pića pa se počastite nekim kvalitetnim vinom ili pivom, ovisno o preferencijama. Uživajte i razgovarajte. Kad ste već zajedno u vaša četiri zida, nema potrebe za socijalnim distanciranjem! :)

Rođendanski poklon

Ako netko od vas slavi rođendan u ovom periodu, donosimo odlično rješenje. Onaj „konkretni” dio poklona ostavi za kasnije, a sada slavljenika ili slavljenicu razveseli čestitkama u obliku videozapisa, a tu su i različite slatke delicije koje možeš pronaći na dobartek.hr i naručiti beskontaktnu dostavu slavljenicima na adresu. Ako si u Splitu, predlažemo cijele torte koje u ponudi imaju Slastice Zdrawo! Nego, organizirajte ekipu da se snime i što kreativnije zažele sve najbolje onome tko ove godine ne može organizirati veliku proslavu. A ovaj će poklon slavljeniku ili slavljenici zauvijek ostati u sjećanju. A tu je i opcija videopoziva za koji se možete srediti kao da idete na najluđi party. 

Grad, država

Tko ne zna za ovu igru?! Prisjeti se igara iz djetinjstva poput ove i igraj do besvijesti!

CUGOPOL, MONOPOLY, RIZIK, ALIAS, POGODI TKO SAM, REMI, PANTOMIMA, CRNA MARICA, KALADONT, DOMINO, ČOVJEČE, NE LJUTI SE

Vrijeme je za intenzivnu partiju neke od ovih igara. Ne brini, neke od njih možeš naći i na internetu pa ih isprintati ili igrati izravno sa svojeg uređaja. Kao i naručiti super hranu, uostalom. Nego, „Pogodi tko sam” možeš smisliti i ti, ne trebaju ti kartice. Kaladont, brzalice, pantomima, Čovječe, ne ljuti se... Pa ima da ti vrijeme prođe u tren!

Glazba

Raspali mjuzu i raspleši se po prostoriji. I dvije minute plesa podignut će ti raspoloženje na maksimum. Ovih dana donosimo i popis super glazbe uz koju možeš uživati. Ma, i plakati i doživjeti sve ostale emocije.

PlayStation

Ajmo, momci dragi! Upoznajte svoje polovice s čarima igranja igara kao što su FIFA, Call of Duty, GTA, Fortnite, NBA ili koja druga. Nemojte se samo posvađati… Sretno!

Razgovor

Ako ti je dan loš ili dobar ili bilo kakav, nemoj držati to u sebi. Nazovi blisku osobu, sjedni s ukućanima ili partnerom, odnosno partnericom, i reci sve što ti je na duši.

Virtualna kava

Popij virtualnu kavu s ekipom i raspričajte se k’o da ste na Špici, Rivi, Korzu, Orguljama ili na Baliju, recimo, ako vas to veseli. Jer treba stvoriti i razloge za smijeh u ovoj neizvjesnosti. 

Kućni tretmani uljepšavanja

Manikuru, pedikuru, depilaciju, piling… Ma sve to sada možeš odraditi u vlastitoj kućnoj radinosti. Opusti se i odvoji dva sata ili više njih, jer gušti znaju potrajati, samo za sebe i svoje (nove) rituale. 

Utakmice i sport

Dragi ljubitelji sporta, znamo da ste u krizi i da je sve tužno bez sporta. Sva sreća da imamo internet pa svakako možete pogledati reprizu vaše omiljene utakmice i navijati kao da se emitira uživo. Na internetu možete naći što god poželite.

I tako bi ovaj popis mogao ići u nedogled… Sad ćemo stati pa ćemo te za koji dan opskrbiti novim idejama i razraditi neke konkretne.

Samo pozitiva i samo #OstaniDoma! Kad se naše ruke slože, ovako na daljinu, sve se itekako može! I da, nemoj gladovati nego posjeti dobartek.hr i naruči sebi nešto slasno online, uz beskontaktnu dostavu i online plaćanje! :)

25.3.2020. 15:48:39
0 Moja narudžba
Pregledaj
Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo korištenja stranice dobartek.hr. Nastavkom pregledavanja stranice dobartek.hr prihvaćaš korištenje kolačića. Saznaj više.