Website Translator

Translations by Google is provided for convenience and is not verified contextually. Please refer to original for accuracy.

Moja narudžba
Dobar tek želi vam dobartek.hr

Tvoja je narudžba prazna.

Baki za ljubav...

One su brižne, pune ljubavi i razumijevanja, sveznalice, znatiželjne, mudre, u njih je sve dozvoljeno, svaka želja ispunjena i sve oprošteno. Nisu Marvelove, ali jesu naše superjunakinje. One su naše bake!

Baki za ljubav...

Bake su te koje su nam, naravno, uz roditelje prve pobudile gurmanske nosnice i razmazile nas ukusnim i obilnim porcijama naših najdražih jela. Uvijek su nam čuvale i dalje čuvaju leđa, opraštale nam dječje spačke, ugađale našim željama sve do jednog trenutka. Pada li ti na pamet koji je to trenutak?

Dakle, u njih je dopušteno gotovo sve, samo hrani nemoj reći ne!

Kakva je reakcija tvoje bake ako kojim slučajem odbiješ jesti? Ako kažeš da preskačeš ručak ili večeru? Iako više nisi dijete pa te ne može ucijeniti time da će te reći mami ako ne pojedeš sve ili ti, pak, kupiti što god poželiš ako smažeš sve, baka i danas ima svoje mehanizme kako brzo i efikasno nabiti osjećaj grižnje savjesti… I to je ok.

Naruči besplatnu dostavu na dobartek.hr

Sigurni smo da ni tvoja bakica nije iznimka i da ni ona ne može podnijeti i shvatiti zašto u datom trenutku ne možeš ručati, večerati. Zanimljiva je ta doza njezine zabrinutosti ako taj dan slučajno propustiš topli obrok... Pa, reci nam, je li i tvoja baka sklona vječitom davanju lekcija i upozorenja što ti se može dogoditi ako ne jedeš?

Neke od njih vole otići u ekstreme pa razlog za tvoju sitost pripisuju psihološkim problemima, početnom stadiju anoreksije, a tu i tamo sumnjaju i na konzumiranje opijata. Potom uključuju i okrivljuju i roditelje jer su ipak oni ti koji (kao!) upravljaju tvojim životom. I tako unedogled… Pa ti reci NE svojoj sveznalici, pardon, bakici!

Nas je zanimalo kako bake stvarno reagiraju na ovo ne-daj-Bože NE. Zato ti donosimo nekoliko njihovih odgovora, a rado bismo čuli i kako tvoja baka reagira u tim situacijama.

„Joj, meni se srce stegne kad moj Andrija kaže da ne može jesti. Sva protrnem od straha da mu nije nešto. Računam, da se nije nešto posvađao s djevojkom ili da ga nešto ne boli…. A tko će ga znat’. Najbolje mi da šutim, inače će se još i naljutit na mene. Ma nek’ gladuje kad je bedast! Hm… A da mu nije nešto?”
baka Ana (75)

„Ajme, dite, pa nisi poludila pa nećeš jedeš. Kako nisi gladna? Ja stvarno ne znan šta se događa s tobon. Pogledaj se kako si se ocidila, nema te šta vidit. Al tvoj momak voli daske? Bože, ove današnje mode…”
baka Marija (80)

„Kad mi odbije hranu prvo pomislim pa što nisam dobro napravila, a onda mi dođe da unuku kažem da neću više ni kuhati pa neka gladuje kad je takav. Ma to su ova moderna djeca, razmažena. Mi smo jeli kruh, slaninu i kupus i to je bio luksuz. Samo da mi Pero ne smršavi puno, ne znam što mu je.”
baka Matilda (79)

„Ma to ne može jest od pustog tipkanja na mobitel. Sve je upropastija taj mobitel, ni jest in više ne da.”
baka Anđa (83)

Šalu/istinu nastranu! Nadamo se da je tvoja baka još uvijek tu i da te i dalje gnjavi. I kad su najdosadnije, tako su divne u svoj toj dosadi i zato uvijek budi uz nju i probaj bar grizić… Tebe ne košta puno, a njoj znači sve!

I da, bakin recept i njezin pjat teško je zamijeniti, ali ne brini, zato dobartek.hr u svojoj ponudi ima raznovrsne restorane iz kojih ćeš moći i njoj naručiti nešto čemu ona neće htjeti reći NE! A možda i sama proba naručiti hranu online, nikad ne znaš.

I baka naručuje na dobartek.hr

Evo samo nekoliko prijedloga za iznenaditi bake u Dubrovniku, Splitu, Trogiru, Šibeniku i Zadru raznim vrstama hrane: Perpetuum snack bar, Daddy Cool, Tabu - Pancake bar, Mirakul Pizza, Buffet Šešula, Restoran Zvone, Taxi pizza Urnebes, Slatka tajna, Ten 11, Restoran Coccolo. Ali svakako provjeri i ostale restorane u ponudi u svojem gradu na dobartek.hr.

Dobar tek!

20.1.2020. 16:09:34
0 Moja narudžba
Pregledaj
Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo korištenja stranice dobartek.hr. Nastavkom pregledavanja stranice dobartek.hr prihvaćaš korištenje kolačića. Saznaj više.