Zdrave grickalice
Član početne trojke, tria fantastikus, temelja za sve ostale Nutri Kulti grickalice i njihove varijacije. Najveći udio u njima ima pirovo brašno. Riječ je o brašnu stare žitarice koja nikada nije toliko modificirana ni široko korištena poput pšenice. Nutritivno je uravnotežena i ima puno manje glutena od pšenice. Društvo joj prave i bračko ekstra djevičansko maslinovo ulje (Braccia), bučine golice, integralni sezam, origano i sol.
Inspiracija nam je bio jedan od okusa djetinjstva… zatvorite oči, grickajte Pirovu frulicu s kurkumom i odmah ćete skužiti o čemu je riječ. Osim što su fini za grickanje onako, odlično se slažu s hladnim narescima, paštetama, sirevima i generalno su rado viđene na manjim i većim partyijima. Temeljni sastojak im je pirovo brašno, koje je dodatno obogaćeno kokosovim uljem, kikirikijem i kurkumom. Ma, za prste polizati.
Predano pazimo da u svaki kreker stavimo 1.000 sjemenki, ni slučajno jednu više ili jednu manje. Jer u tome je bit. Svaki kreker se sastoji od točno 1.000 sjemenki. Ma neee, bit je u tome da je riječ o krekerima napravljenima isključivo od sjemenki, bogatim proteinima, začinjenima češnjakom i solju, toliko ukusnima da ćete se teško suzdržati da ne pojedete cijelu vrećicu. Izazivamo vas!
Zobene bombice su doslovno nutritivne bombe i jedan od originalnih igrača iz prve postave Nutri Kulti zdravih grickalica. Okosnicu sastava čine zobene pahuljice, obogaćene sušenim brusnicama te mnogim drugim finim i zdravim sastojcima, a zaslađene medom. Bit će dovoljna jedna do dvije bombice da utaže glad ili zaslade dan.
Varijacija zobenih bombica za ljubitelje čokolade. Još je uvijek riječ o nutritivnim bombama, za čiju izradu koristimo samo najbolju čokoladu sa 70%-tnim udjelom kakaa. Super čokoladi društvo rade i zobene pahuljice, lješnjaci, datulje i još svašta, što dovodi do nevjerojatno ukusne kombinacije.
Spoj obale i kontinenta, heljde i ružmarina u hrskavom trokutastom odijelu. Dok ga grickamo, ne možemo se odlučiti prevladava li okus heljde ili ružmarina. Osjete se fino i šareni papar i bademi. Većina naših bližnjih daje vrlo visoke ocjene heljdinim trokutima i smatra ih najdražom grickalicom, a često ih serviramo uz jednostavne i ukusne umake na bazi jogurta, vrhnja, avokada ili nečega četvrtog.
Mr. Pirko su hrskavi krekeri od pirovog brašna, sjemenki i kokos ulja. Neutralnog su okusa i odlični za snack ili obrok za bilo koje doba dana. U sastavu imaju integralni sezam, suncokret i bučine golice. Kokos ulje i mrva soli ih čine idealnim snackom i mogu ih konzumirati svi uzrasti.
Nutola je granola koja to zapravo i nije. Mix je to najfinijih i najkvalitetnijih orašastih plodova i sjemenki, uz malo kokosova ulja i agavina sirupa. Svakoj kaši, jogurtu i pahuljicama će dati onu finu hrskavu strukturu i podići svaki doručak na novu razinu.
Odličan spoj badema, kikirikija, suncokreta, bučinih golica s čokoladnim kapljicama I narančom vjerujemo da nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Još kada u cijelu priču dodate hrskavi kokos čips I kakao vaš mix za idealan doručak je spreman. Ovu kombinaciju nutole zasladili smo s pinkicom eritrita, šećerom koji ima 0 kalorija i koji ima izrazito nizak glikemijski indeks te zbog toga ne povećava razinu šećera u krvi.
Kada smo osmišljavali ove loptice, imali smo na umu Djeda Mraza kako se umoran spušta kroz ne znam koji dimnjak i vrijedno donosi poklone. I tako iz dimnjaka u dimnjak. I odlučili mu pripremiti Medene loptice s visokim udjelom meda (17%), kako bi imao energije i ostao zdrav. Nije samo med i ostali sastojci su jako fini i zdravi 🙂 Pa ne morate ih baš sve ostaviti Djedici, možete se i vi počastiti kojim Božićnim keksićem. Šalu na stranu, Medene loptice su postale naša zimska predbožićna tradicija, radimo ih već drugu zimu za redom.