Uoči pokladnog utorka, food bloger Hrvoje Stojanov donosi recept za castagnole.
Obožavaš li i ti 寿司 kao i mi? Mislimo na sushi, naravno, a Sushi Corner Split potaknuo nas je da naučimo kako se na japanskom piše ova sirova, neopisivo savršena delicija.
Da i najzahtjevnija nepca budu zadovoljena pobrinula se ekipa iz Fast fooda IN čijoj je slasnoj i svježoj ponudi teško odoljeti.
Dragi naši ljubitelji dobartek.hr platforme, odlučili smo vas počastiti mjesečnikom! Da, mjesečnikom, dobro ste pročitali. A što je to točno?
Da, spomenut ćemo Valentinovo, ali nemoj odmah prestati čitati ovaj tekst. Jer nisu sve prave ljubavi tužne i nisu sve ljubavi iste.
S roštilja, tave, juneći, punjeni sirom, sarajevski, travnički, banjalučki, šiš-ćevap… Ma u kojem god obliku, veličini i iz kojeg god dijela dolazili, samo da su dobro pripremljeni i umotani u ukusnu lepinju ili, još bolje, u vrući somun u kojem se topi kajmak i lijeno proteže luk.
Da moraš odabrati najdraži komad s roštilja, koji bi tvoj izbor bio? Ne znamo jesi li u dilemi, ali mi smo se odmah složili da bismo zgrabili burger!
Nakon tuluma sa sendvičima, odlučili smo današnji dan posvetiti juhama. Ipak je zima uzela maha, a juha je, bila ona rjeđa ili gušća, uz deku, čaj, partnera ili partnericu idealna saveznica u borbi protiv hladnoće.
One su brižne, pune ljubavi i razumijevanja, sveznalice, znatiželjne, mudre, u njih je sve dozvoljeno, svaka želja ispunjena i sve oprošteno. Nisu Marvelove, ali jesu naše superjunakinje. One su naše bake!
Nisi pri lovi, sa slobodnim vremenom si na vi i ne možeš si u ovom trenutku priuštiti odlazak u inozemstvo? I to je ok. Jer Split ima svoj boutique street food: Sexy Cow.